Rapporter og statistik

Center mod Menneskehandel står bag en række rapporter, som præsenterer statistik og data eller sætter fokus på forskellige temaer i forbindelse med bekæmpelse af menneskehandel.

Indikatorer - et redskab til at opspore menneskehandel. Temarapport 2024

Temarapporten har fokus på indikatorer på menneskehandel. Indikatorer er vigtige at være opmærksomme på for at sikre, at menneskehandel bliver opdaget, når det finder sted, og begrænse mørketallet for personer udsat for menneskehandel i Danmark, der ikke får hjælp.

Rapporten præsenterer både generelle og specifikke indikatorer på menneskehandel, og NGO’er og myndigheder giver et indblik i, hvordan de anvender indikatorer i arbejdet med at opspore og identificere personer udsat for men­neskehandel. Indikatorer er også det bærende element i Center mod Menneskehandels webscraping-projekt, hvor sexannoncer bliver analyseret for potentiel menne­skehandel.

Hent temarapporten 2024

Menneskehandel i Danmark 2022. Årsrapport

Årsrapporten indeholder statistik og viden om de personer, som myndighederne i Danmark har vurderet udsat for menneskehandel i 2022, herunder antal, køn og nationalitet. Rapporten giver bl.a. et indblik i hvordan krigen i Ukraine har påvirket området. Desuden er der for første gang siden 2018 faldet to domme for menneskehandel i Danmark.

Menneskehandel i Danmark 2021. Årsrapport

Årsrapporten indeholder statistik og viden om de personer, som myndighederne i Danmark har vurderet udsat for menneskehandel i 2021, herunder antal, køn og nationalitet. Mens det tidligere især har været kvinder, der har været udsat for menneskehandel, var der i 2021 en næsten ligelig fordeling af kvinder og mænd blandt personerne. Samtidig var der en fordobling sammenholdt med året før i antallet af personer udsat for enten tvangsarbejde eller udnyttet til strafbare handlinger.

Menneskehandel i Danmark 2020. Årsrapport

Årsrapporten indeholder statistik og viden om de personer, som myndighederne i Danmark har vurderet udsat for menneskehandel i 2020, herunder antal, køn og nationalitet. Desuden præsenterer rapporten særlige indsatser for personer udsat for menneskehandel og nyeste tendenser. Rapporten sætter også fokus på indsatsen for personer potentielt udsat for menneskehandel under en pandemi, hvor restriktioner og nedlukninger har betydet, at de mest udsatte og sårbare personer er blevet mere udsatte. 

Hent årsrapport 2020

Menneskehandel i Danmark 2019. Årsrapport

Årsrapporten indeholder statistik og viden om de personer, som myndighederne i Danmark har vurderet udsat for menneskehandel i 2019, herunder antal, køn og nationalitet. Rapporten sætter fokus på nye tendenser og Skattestyrelsens og Arbejdstilsynets indsats mod menneskehandel. I rapporten er der også fokus på efterforskning og retsforfølgning og hvorfor sager mod bagmænd kan være udfordrende i praksis.

Menneskehandel: Definition og identifikation

2010

Udgivelsen tager udgangspunkt i regeringens handlingsplan til bekæmpelse af menneskehandel fra 2007 - 2010 og de indsatser, der forebygger menneskehandel og sikrer støtte til personer udsat for menneskehandel. ’Menneskehandel: Definition og Identifikation’ belyser hvordan menneskehandel defineres og identificeres, og har til formål at skabe et fælles forståelsesgrundlag og målrette den samlede indsats til bekæmpelse af menneskehandel i Danmark.

Hent publikationen her

Menneskehandel i rengøringsbranchen 

2011

Center mod Menneskehandel iværksat en række undersøgelser af migrations-, arbejds- og levevilkårene for udenlandske arbejdstagere indenfor en række sektorer, med særligt fokus på, hvorvidt der her kunne forekomme menneskehandel og tvangsarbejde. Denne rapport omhandler risikoen for og forekomsten af menneskehandel til tvangsarbejde i rengøringssektoren i Danmark. 

Hent publikationen her

Menneskehandel i den grønne sektor? 

2011

Denne rapport fokuserer specifikt på den såkaldte grønne sektor, dvs. landbrug og gartneri. Formålet med rapporten er at afdække, hvorvidt der er tale om menneskehandel, tvangsarbejde eller menneskehandelslignende forhold - blandt en gruppe af migrantarbejdere inden for denne sektor. 

Hent publikationen her

Menneskehandel og juju 

2011

Rapporten består af en undersøgelse af hvordan religiøs praksis samt religiøse forestillinger bruges til at fastholde nigerianske kvinder i menneskehandel til prostitution. I rapporten bliver begrebet juju og hvordan dette religiøse begreb bliver brugt, i relation til menneskehandel også belyst.

Hent publikationen her

Menneskehandel til tvangsarbejde i Danmark?

2012

Rapporten er en sammenfatningsrapport om migrations - og arbejdsvilkår for en gruppe migrantarbejdere beskæftiget i rengøringsbranchen, i den grønne sektor eller som au pair. 

Hent publikationen her

Rammer vi rigtigt? Mødestedet: Et socialt tilbud i udvikling 

2011

Rapporten dokumenterer hverdagslivet i Mødestedet i København fra både brugernes og medarbejdernes perspektiver. Centret har vist sig at være en central del af indsatsen med at etablere kontakt til en gruppe, som tidligere var meget svær at nå, på grund af deres ofte meget udsatte – og nogle gange også illegale – position her i Danmark.

Hent publikationen her